album
pop

P!nk

Hurts 2B Human

RCA/SONY MUSIC

Rond 2014 leek de ster van P!nk even te doven, maar met What About Us en haar vorige album Beautiful Trauma trok ze de zaken weer recht.

Haar achtste album Hurts 2B Human leunt flink tegen de electropop. Qua uitwerking welteverstaan, want Hustle, Walk Me Home en My Attic zijn in essentie gitaarliedjes die in de productie zijn gepimpt: alles metronoomstrak en met kamerbrede meerstemmige refreinen. Die gitaarondergrond is wat P!nk zo leuk maakt: op haar best klinkt ze heel organisch. Op dat gebied heeft Hurts 2B Human best wel wat te bieden. Na die aanstekelijke opening is het duet 90 Days met Wrabel een aandoenlijk liedje. Jammer is alleen die vocoder, waardoor P!nk klinkt als een robot. Die opportunistische benadering kleurt ook de nieuwe single Can We Pretend, een uptempo dansnummer à la Katy Perry met veel technische trucjes. Toch zijn het de kleinere songs waarmee P!nk weet te raken: (Scared To Be) Happy, Love Me Anyway en The Last Song Of Your Life. En dan is het jammer dat in de jacht op het zoveelste hitsucces Hurts 2B Human net iets teveel groente uit een potje is.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: P!nk - Hurts 2B Human (album) | OOR