album
PUNK

MXPX

Plans Within Plans

FLIX/SONIC RENDEZVOUS

Vijf jaar moesten we wachten op een nieuwe album van de Christelijke punkrockers van MxPx. Of Plans Within Plans het wachten waard was? Als je vroeger fan was van Green Day en Blink 182 wel. MxPx stond (vooral in Europa) altijd een beetje in de schaduw van deze bands, maar . . .

MxPx houdt namelijk stug vast aan het beproefde recept: snelle, makkelijk behapbare poppunk, met af en toe een wat heftiger uitstapje (Screw Loose) en altijd vol catchy hooks en simpele refreinen. Lucky Guy had zo op het album van iedere in de jaren negentig populaire westcoast-punkrockband kunnen staan en probeer bij Stay On Your Feet maar eens níet aan Bad Religion te denken. Dat laatste is gezien het geloof van de drie heren van MxPx nog best grappig ook. Plans Within Plans is een prettig poppunkalbum, voor iedereen die niet op wil groeien. Overigens moet zanger Mike Herrera het op tournee zonder z’n twee maatjes stellen: die kunnen het toeren niet met hun gezin combineren. Zo wordt het nooit wat met die internationale doorbraak natuurlijk.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: MXPX - Plans Within Plans (album) | OOR