album
Indie

DESTROYER

Poison Season

DEAD OCEANS/KONKURRENT

De winnende formule van Kaputt, waarop Bejar zijn eigenzinnige songs onderdompelde in een gelikte jaren tachtig-productie, is intact gebleven en verder uitgebouwd. Luister maar eens naar de single Dream Lover: alsof Bruce Springsteen dertig jaar terug in de tijd is gereisd met een nog springlevende Clarence Clemons aan zijn zijde. Mag dit nummer nog ietwat formulematig klinken, Poison Season opent ook nieuwe perspectieven met weelderig georkestreerde songs als Hell en Girl In A Sling. Epicentrum van Poison Season is Times Square, dat in radicaal afwijkende versies de plaat zowel opent als afsluit. Bejar zelf is in topvorm: zijn enigmatische teksten en klaaglijke, ietwat Bowie-achtige vocalen gloriëren in songs als Archer On The Beach (al eerder te horen op een EP uit 2010 met Tim Hecker) en het deconstructivistische pop-epos Sun In The Sky. Deze plaat steekt eerdere hoogtepunten uit het bandoeuvre als Your Blues en Destroyer’s Rubies naar de kroon. Met Poison Season geven Bejar c.s. nieuwe betekenis aan het begrip ‘klassiek rockalbum’.

Poison Season van Destroyer gratis thuisbezorgd krijgen, samen met de nieuwe albums van Low en Kurt Vile? Neem dan nu een abonnement op OOR! Meer info vind je hier.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Eefje de Visser: 'In dit crisisjaar heb ik geluk gehad'
interview

Eefje de Visser: ‘In dit crisisjaar heb ik geluk gehad’

Eefje de Visser maakt de platen van het jaar. We belden de 34-jarige zangeres in haar woonplaats Gent (België) om ...
Mode is leven, zo toont Corbijn aan in nieuw fotoboek
boek

Mode is leven, zo toont Corbijn aan in nieuw fotoboek

Je hoeft niet van muziek te houden om de muziekfoto’s van Anton Corbijn op waarde te schatten. Je hoeft ook ...

Recensie: DESTROYER - Poison Season (album) | OOR