album
Dance

Skee Mask

Pool

ILIAN TAPE

Onaangekondigd viel vorige week Skee Masks derde album uit de lucht. Zonder enige publiciteit of promotie en opmerkelijker nog: geen Spotify. De Beierse beatvernieuwer Bryan Müller besloot Pool alleen op Bandcamp en drie plakken vinyl uit te brengen en passeert bewust de streamingdiensten. Is dat slim? Het is in ieder geval een statement.

Skee Mask zet hoog in met Pool. Achttien lijvige tracks, waarin je een dwarsdoorsnede hoort van zijn kunnen. Stekelige elektronica die doet denken aan de begindagen van het Britse label Warp wordt afgewisseld met de stompende breakbeattechno waarmee het Duitse talent op zijn bejubelde album Compro (2018) naam maakte. Al pakken de beats ditmaal nog nerveuzer uit dan voorheen. Zo is Breathing Method een blauweplekkenkraker van het kaliber Modeselektor en doet Testo BC Mashup denken aan een jonge Squarepusher. Anders dan deze mannen verpakt Skee Mask zijn hobbelige beats echter in een jasje van soepel vallende strings. Zelfs als hij het tempo tot standje footwork opschroeft, zoals in het nerveuze DJ Camo Bro, is er altijd wel een prettig lijntje te vinden dat vastigheid biedt. Zoet versus zuur, hard versus pluizig. Skee Mask blijkt andermaal een meester in contrasten. Bandcamp is je vriend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Skee Mask - Pool (album) | OOR