album
DANCE

BOYS NOIZE

Power

BOYS NOIZE/NEWS

‘Je zorgt dat de meisjes gaan dansen, dan volgen de jongens vanzelf.’ Ik heb het cliché zo vaak opgetekend uit de mond van een dj dat ik mijn memorecorder er wel eens achteraan heb willen duwen. Gelukkig zijn er ook dj’s met die het ‘niet voor mietjes’ hoog in . . .

Sinds zijn entree in 2004 behoort de Berlijner tot de top van de indie-dancescene, naast bevriende acts als Soulwax, Erol Alkan, Justice en SebastiAn. Hij remixte alles wat los en vast zit, draaide overal en nergens, bundelde twee jaar geleden een aantal van zijn bekendste clubtracks tot Oi Oi Oi en lijkt nu definitief klaar om de grote tent van de festivals af te breken. Die afspraak staat alvast voor 2010. Tot die tijd is er Power: een plaat als een op drift geraakte kudde olifanten. Lomp en zwaar. Dodelijk als je blijft staan. Starter, de eerste single, zet onmiddellijk de toon. Dit is Daft Punk zonder zwart muzikaal geweten, Justice zonder symfonische bombast, electro-techno zonder verantwoorde Detroit-echo’s. Dit is alles op tien en gaan. Transmission had die verantwoorde Detroit-track kunnen zijn, als de synths niet zo overstuurd en vals waren. Zo fucked up. Power is aggresief en baldadig en op de beste momenten even irritant als opzwepend, zoals Nerve en Sweet Light, met z’n afgekloven maar o zo brute acidlijn. ‘I am not techno’ proclameert een robotstemmetje in Nott, zo’n spijkerharde ravetrack dat Joey Beltram er al weken onrustig van slaapt. Boys Noize is, laat dat duidelijk zijn, de toekomst van de techno. Boys Noize krijgt de jongens aan het headbangen en de meisjes, die gaan maar even hun neus poederen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: BOYS NOIZE - Power (album) | OOR