album
Rock

Jett Rebel

Pre-Apocalypse Party Playlist

WARNER

Pre-Apocalypse Party Playlist is het achtste studioalbum van Jett Rebel. En hoewel de titel iets anders doet vermoeden is het zijn meest rechttoe-rechtaan rockplaat. De uitstekende single Love Right Now is een representatief voorproefje: een overzichtelijke begeleiding met harde gitaren en een levende bassist en drummer als begeleiders.

De poppy songs, de aanstekelijke melodieën (Behave, Baby I’m In Luv, Ppparty), het hoge tempo en de directe productie maken dit zijn meest toegankelijke plaat. Eentje die de titel ook helemaal waarmaakt: ieder liedje is dansbaar en omdat de songs elkaar zonder onderbreking opvolgen, heeft het album vaart. Het is zeker niet alleen rock wat de klok slaat. De potentiële tweede single Cold Cold Heart proeft door de drumcomputer en de arpeggio’s op de synthesizer als seventiesdisco. En als je je feestmuts even afzet en analyserend luistert, hoor je The Beatles, Prince en The Beach Boys als herkenbare invloeden. Dan merk je ook de razendknappe koortjes in Ppparty op, en de inventief gefilterde gitaarpartijen in Baby I’m In Luv. Productionele foefjes waarmee Jett Rebel zich inmiddels onderscheidt als een fantastische producer, van het niveau Todd Rundgren en Roy Thomas Baker in de jaren zeventig. Zo goed? Inderdaad, zo goed.

PRE-APOCALYPSE PARTY PLAYLIST verschijnt op 20 augustus.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Jett Rebel - Pre-Apocalypse Party Playlist (album) | OOR