album
Rock

Jett Rebel

Pre-Apocalypse Party Playlist

WARNER

Pre-Apocalypse Party Playlist is het achtste studioalbum van Jett Rebel. En hoewel de titel iets anders doet vermoeden is het zijn meest rechttoe-rechtaan rockplaat. De uitstekende single Love Right Now is een representatief voorproefje: een overzichtelijke begeleiding met harde gitaren en een levende bassist en drummer als begeleiders.

De poppy songs, de aanstekelijke melodieën (Behave, Baby I’m In Luv, Ppparty), het hoge tempo en de directe productie maken dit zijn meest toegankelijke plaat. Eentje die de titel ook helemaal waarmaakt: ieder liedje is dansbaar en omdat de songs elkaar zonder onderbreking opvolgen, heeft het album vaart. Het is zeker niet alleen rock wat de klok slaat. De potentiële tweede single Cold Cold Heart proeft door de drumcomputer en de arpeggio’s op de synthesizer als seventiesdisco. En als je je feestmuts even afzet en analyserend luistert, hoor je The Beatles, Prince en The Beach Boys als herkenbare invloeden. Dan merk je ook de razendknappe koortjes in Ppparty op, en de inventief gefilterde gitaarpartijen in Baby I’m In Luv. Productionele foefjes waarmee Jett Rebel zich inmiddels onderscheidt als een fantastische producer, van het niveau Todd Rundgren en Roy Thomas Baker in de jaren zeventig. Zo goed? Inderdaad, zo goed.

PRE-APOCALYPSE PARTY PLAYLIST verschijnt op 20 augustus.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso
concert
the special

Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso

Nee, de voortekenen zijn niet echt heel goed te noemen. Sterker, we houden een beetje ons hart vast voor het ...

Recensie: Jett Rebel - Pre-Apocalypse Party Playlist (album) | OOR