album
Roots

Danny Vera

Pressure Makes Diamonds - Live

EXCELSIOR/V2

Niet meer te stoppen, deze Zeeuwse vetkuif in strak pak. Na de samen met Mercy John geschreven, niet uit de hitparade en uitvaart-top 10 te branden hit Roller Coaster weet nu ook niet naar voetbalgeleuter kijkend Nederland inmiddels wie Danny Vera is. Op weg naar zijn eerste AFAS-show op eigen houtje – hij mocht al proefdraaien als voorprogramma van The Stray Cats – is er nu alvast die dubbele liveplaat met twintig tracks (op de cd-versie pasten twee songs minder), opgenomen tijdens zijn uitverkochte Pressure Makes Diamonds-tour.

Het eerste deel van de in theaters in Haarlem en Oss vastgelegde tracks laat vooral zijn zachtere kant horen. Eigen tracks van een singer-songwriter die opgroeide met Cash, Orbison en Presley, maar in het fraaie Pompadour Hippie ook Glen Campbell in herinnering roept. De vaak lange aankondigingen zijn er slim uitgeknipt, al horen we nog wel een paar keer een op het podium in zijn element zijnde Vera ginnegappen met zijn band en publiek. Het album bevat negen tracks van zijn laatste studioworp, maar ook een paar eigen ‘klassiekers’ van albums uit 2005 en 2009. En voor een feestje met zijn XL-band kun je hem ook altijd bellen. In het lang uitgesponnen Honey South laat hij het rhythm & bluesbeest in hem los. De set wordt zelfs knallend afgesloten met een – met veel toeters en bellen gespeelde – klassieker van Jackie Wilson, Higher And Higher. Precies zoals zijn eigen ster nog altijd rijzende is.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk'
muziek in coronatijd

‘Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Recensie: Danny Vera - Pressure Makes Diamonds - Live (album) | OOR