album
rock

Sloper

Pulverise

SUBURBAN

Verpulveren, dat is wat slopers doen. Deels, want je kunt iets ook met beleid subtiel ontmantelen en dingen bewaren voor hergebruik. Rücksichtslos tekeer gaan – qua afreageren kan dat soms even tellen. Ik denk dat het kwartet Sloper, toen het vorig jaar helemaal klaar was om de podia op te gaan maar dat niet mocht, even de behoefte had om met sloopkogels richting RIVM te gaan.

Ze deden dat uiteraard niet, ze snapten die lockdown ook wel. Een van de bandleden, Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, zat qua leeftijd immers al een tijdje in de risicogroep. Ook de tweede drummer, Mario Goossens van Triggerfinger, is inmiddels een routinier. Is dit debuutalbum een drumplaat? Nee, verre van. Het stevige geluid balanceert op The Thin Line tussen dat van classic rockgroepen uit de jaren zeventig en dat van de peetvaders van de stonerrock, Masters Of Reality. Riffs en roffels, zo knipogen ze ietwat logisch in hun bio, want die andere twee mannen zijn gitaristen. Oké, het is in veel tracks lekker grooven geblazen, maar het meest opvallend aan dit Nederlands-Vlaams-Britse vehikel is die man vooraan, Peter Shoulder. Een Brit geboren met een moordstrot voor dit type rock. Goossens drumde eerder al in diens band Winterville. Sloper lijkt een langer leven beschoren, want dit is veel meer dan zomaar een tussendoortje.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: Sloper - Pulverise (album) | OOR