album
PUNK/ROCK/SKA

The King Blues

Punk & Poetry

TRANSMISSION/V2

Het was nogal onrustig in Londen het afgelopen jaar. Demonstraties, rellen, publieke onvrede. Afijn, u heeft de beelden ongetwijfeld gezien. De frustraties van met name jonge Britten wordt door The King Blues op We Are Fucking Anry perfect verwoord. ‘Students, workers and unemployed unite and rise out of the . . .

Op dit derde album is The King Blues poppiër dan ooit. En tegelijkertijd ook gevarieerder. Flarden dub, ska en zelfs reggae komen voorbij in wat het beste is te omschrijven als een moderne versie van de Buzzcocks. Maar dan met een unieke zanger. Want dat is Itch Fox onmiskenbaar. Zijn zangstijl houdt het midden tussen die van Jamie T en een Rastafari. Het zorgt ervoor dat The King Blues niet het zoveelste schreeuwende linkse punkbandje is. Punk & Poetry is een album van een ouder wordende jongere in een veranderende wereld. Of zoals Fox het zelf in opener Last Of The Dreamers zegt: ‘This is for the messed up kids bound like dynamite’. Hij heeft het natuurlijk over zichzelf.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust
boek

De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust

‘Let me tell you a story…’ Iedereen die tegenover Grohl plaatsneemt, of je journalist bent of als fan in de ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: The King Blues - Punk & Poetry (album) | OOR