album
Pop

BENT VAN LOOY

Pyjama Days

EXCELSIOR/V2

Officieel is Das Pop nooit opgeheven, maar het sololeven lijkt de Vlaamse zanger Bent Van Looy prima te bevallen. Naast lucratieve tv-klusjes (onder meer als jurylid van de Vlaamse Voice) en het zich soms uitleven achter de drumkit van Soulwax heeft hij in alle rust aan een tweede soloalbum . . .

Van Looy gooit vanachter zijn piano alle schroom van zich af en dat heeft een bijna tijdloos aandoend album opgeleverd met een groot aantal magnifieke liedjes. Nergens vliegt hij uit de bocht, alles lijkt in balans en opnieuw blijkt de samenwerking met de Amerikaanse producer/muzikant Jason Falkner er een uit duizenden. Het motto van Van Looy luidt: ‘Heb de moed de deur uit te gaan en een tram te nemen die je nog nooit hebt genomen’. Onbedoeld het advies in tijden van terreur, inmiddels ook in zijn eigen hoofdstad. Onder het resultaat bevindt zich een aantal schaamteloos pure liefdesliedjes, maar ook songs die van de Amerikaanse westcoast van begin jaren zeventig hadden kunnen komen. Soms klein gehouden, soms weelderig gearrangeerd en uptempo vrolijk als een Vlaamse Mika in de Hollywood Hills. De winst zit verder vooral in de composities. Downtown Train en Mr. Fletcher’s Song zijn wereldsongs en beter dan in High And Dry, zijn liefdesverklaring aan Parijs, gaat het waarschijnlijk nooit meer worden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: BENT VAN LOOY - Pyjama Days (album) | OOR