album
roots

Ray Davies

Our Country - Americana Act II

LEGACY/SONY MUSIC

The Kinks komen binnenkort weer bij elkaar, wat ongetwijfeld flink de aandacht zal trekken. Maar eerst heeft Sir Ray Davies nog een ander project af te ronden. De prima soloplaat Americana die hij vorig jaar maakte met The Jayhawks was de eerste van een tweeluik. Americana Act II is er nu onder de titel Our Country.

Americana is een project zoals we van Davies kennen uit de vroege jaren zeventig van Muswell Hillbillies en Soap Opera. De tijd waarin The Kinks zich ontwikkelden van hitparade-act naar albumrockgroep met verhalende songs, waarbij het overkoepelende concept er een rockopera van maakte. Waar Act I dankzij markante songs als Rock ‘N’ Roll Cowboys en Silent Movie muzikaal indruk maakte, ligt bij Act II de nadruk meer op de verhalende teksten. Met de ogen van een Engelsman kijkt Davies, die al jaren in de VS woont, gefascineerd naar de Amerikaanse samenleving. Our Country is geen politieke plaat. Ray Davies schetst personen en plekken. Hij houdt bewust de menselijke maat aan en laat een oordeel achterwege. Sommige songs zijn remakes. Oklahoma USA kennen we van Muswell Hillbillies, The Getaway en The Real World stonden respectievelijk op Other People’s Lies en Working Mans Café, zijn twee soloplaten uit het vorige decennium. In The Take komt zijn ex-vrouw Chrissie Hynde even voorbij. Het is een van de markante moment op een album dat mooi past naast Preservation Act en Soap Opera.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Ray Davies - Our Country - Americana Act II (album) | OOR