album
Pop

SELAH SUE

Reason

BECAUSE/WARNER

Selah Sue begon ooit als achttienjarig meisje met hoog haar in het voorprogramma van Milow, nu is ze de grootse Vlaamse zangeres van haar tijd, want haar debuut uit 2011 verkocht wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren. Reason zal daar met gemak overheen gaan, want deze opvolger is op alle . . .

Funky single Alone deed al wat voorwerk, maar is zeker niet de enige troef op deze door producers Robin Hannibal (Rhye, Kendrick Lamar) en Ludwig Goransson (Childish Gambino, Haim) vormgegeven plaat. De productie is om door een ringetje te halen: vol, warm en helder tegelijk. Die productie, hoe hypermodern en helemaal 2015 soms ook, leidt nergens af van de liedjes en die uit duizenden herkenbare, mooi rauwe soulstem van een eigengereide jonge vrouw, die vaak minder gelukkig is dan haar succes doet vermoeden. Sadness heet niet toevallig de trage, dicht tegen Amy Winehouse aanleunende soulsong. Daar houdt de muzikale vergelijking met die ster verder wel op. Donker gekleurde keyboardpartijen, prachtige ritmiek en eigen gloedvolle melodieën te over in tracks waarin ook opvallend veel donkere uren, pijn en eenzaamheid zit opgesloten. Hoe gevoelig mooi I Won’t Go For More ook klinkt wanneer we in het akoestische intro nog iets van die destijds achttienjarige terughoren, niet veel later zijn er de extra percussie, een stevige beat en blazersaccenten, en horen we toch weer een emotionele jonge vrouw het uitkrijsen dat ze eigenlijk meer wil in de liefde. In het wel klein gehouden Always horen we dat ze dat ook vond. ‘With you I’m always home’. Eind goed, al goed? Grote mensenmassa’s voor héél grote podia wachten voor de nu 25-jarige zangeres met een glanzende toekomst. Of ze daar nu blij van wordt of niet.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: SELAH SUE - Reason (album) | OOR