album
ROCK

FEEDER

Renegades

BIG TEETH/BERTUS

De carrière van Feeder leek als een nachtkaars uit te gaan. Na de oprichting in 1992 lift de groep mee op de successen van Nirvana en Smashing Pumpkins, begin deze eeuw scoort het drietal een wereldwijde hit met Buck Rodgers. In 2002 pleegt drummer Jon Lee zelfmoord. Wanneer zijn . . .

Maar zanger Grant Nicholas en bassist Tako Hirose hebben andere plannen. Ze zoeken wederom een nieuwe drummer en keren op Renegades terug naar hun oude grungegeluid. En verdomd, het werkt. Feeder klinkt bevrijd, alle ballast uit het verleden is overboord gegooid. Zelfs single Call Out klinkt rauw en ongepolijst. Renegades balanceert tussen de zware grunge uit de jaren negentig en de melodische rock zoals Foo Fighters die maakt. Toegegeven, niet alle nummers zijn even sterk en powerballads als Down By The River kennen we nou wel, maar zolang Feeder ook knallende rocksongs als White Lines en Barking The Dogs blijft schrijven, heeft deze band ook in 2010 nog bestaansrecht. Feeder klinkt weer fris en dat had niemand verwacht na de laatste vier albums, die allemaal een kopie van doorbraakplaat Echo Park waren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: FEEDER - Renegades (album) | OOR