album
ROCK

FEEDER

Renegades

BIG TEETH/BERTUS

De carrière van Feeder leek als een nachtkaars uit te gaan. Na de oprichting in 1992 lift de groep mee op de successen van Nirvana en Smashing Pumpkins, begin deze eeuw scoort het drietal een wereldwijde hit met Buck Rodgers. In 2002 pleegt drummer Jon Lee zelfmoord. Wanneer zijn . . .

Maar zanger Grant Nicholas en bassist Tako Hirose hebben andere plannen. Ze zoeken wederom een nieuwe drummer en keren op Renegades terug naar hun oude grungegeluid. En verdomd, het werkt. Feeder klinkt bevrijd, alle ballast uit het verleden is overboord gegooid. Zelfs single Call Out klinkt rauw en ongepolijst. Renegades balanceert tussen de zware grunge uit de jaren negentig en de melodische rock zoals Foo Fighters die maakt. Toegegeven, niet alle nummers zijn even sterk en powerballads als Down By The River kennen we nou wel, maar zolang Feeder ook knallende rocksongs als White Lines en Barking The Dogs blijft schrijven, heeft deze band ook in 2010 nog bestaansrecht. Feeder klinkt weer fris en dat had niemand verwacht na de laatste vier albums, die allemaal een kopie van doorbraakplaat Echo Park waren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: FEEDER - Renegades (album) | OOR