album
Dance

Cliff Dalton

Rise Of The Robot Man

SPECIMEN RECORDS

Electro uit Den Haag, op een Londens label. Achter de artiestennaam (samenvoeging van die twee acteurs uit die laatste Tarantino-film) zit Sander Evers, drummer van dienst normaliter in de psychedelische rockband Monomyth. Elektronische muziek was zijn eerste liefde, de rocktrips kwamen er later bij.

Zijn hang naar tijdreizen en in trance raken zit ook in zijn robotversie. Er zit zowel iets van The Orb, Laurent Garnier als Kraftwerk in zijn werk. De melodielijn in Nocturnal Transformation lijkt weggelopen uit een verborgen track van Computer World van laatstgenoemde Duitsers. Dat zien we als eerbetoon. Anders dan bij zijn onder de naam Klangprod vervaardigde techno, en de in 2020 samen met Tramtunnel (Erik Griffioen) uitgebrachte release onder de duo-naam Klangtunnel, zijn de tracks van Cliff Dalton niet specifiek bestemd voor de dansvloer. Ze zijn juist ontstaan als een reactie daarop, in de periode dat al die dansvloeren er plots niet meer waren. Alleen al de titeltrack trok dat Britse label over de streep, DJ/producer Dave Clarke is fan en draaide zijn muziek al in zijn White Noise-shows, en Japan toont nu ook interesse.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: Cliff Dalton - Rise Of The Robot Man (album) | OOR