album
Roots

Conor Oberst

Salutations

NONESUCH/WARNER

Het lijkt weer wat beter te gaan met Conor Oberst. De overpeinzingen die vorig jaar zo onversneden hun weg vonden naar Ruminations krijgen op Salutations een nieuwe vorm.

Oberst nam de tien liedjes, plus zeven nieuwe, op met The Felice Brothers en liet ook zijn Monsters Of Folk-vriendjes Jim James en M. Ward langskomen in de studio. Maakten Gossamer Thin, Next Of Kin en Tachycardia door hun eenvoud Obersts immense eenzaamheid invoelbaar, nu haalt de nieuwe weelderigheid de angel er een beetje uit. De songs zijn stijlvol aangekleed, dat zeker, maar hun naaktheid was nou juist zo imponerend (dat klinkt vies, sorry – je snapt wat ik bedoel). Van het verse materiaal maken Too Late To Fixate met zijn gezellige accordeon en het simpele gitaarliedje Empty Hotel By The Sea de meeste indruk. Luisteren naar Obersts slimme verhalen gaat gewoon niet zo snel vervelen, ook al lopen ze over van spijt en zelfmedelijden. Het is de muziek die deze chronisch depressieve ziel in leven houdt, dus laten we er in godsnaam van genieten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
nieuws
The Killers

The Killers naar de Ziggo Dome

The Killers komen naar Nederland. Op woensdag 28 februari 2018 staan Brandon Flowers en co in de Ziggo Dome in ...