album
indie

Moon Moon Moon

Silly Symphonies

AT EASE

Mark Lohmann alias Moon Moon Moon brengt al een kleine tien jaar indiefolkliedjes uit. Zijn Journal Entry-serie (Lohmann vertelt in vrije-vorm-liedjes over wat hij zoal denkt en meemaakt) wordt in 2018 een culthit. Tim Knol Becoming My Hero After Calling Giel Beelen An Idiot is een van die in stream of consciousness gezongen stukken die duidelijk maakten dat Lohmann een eigengereid talent is.

Silly Symphonies is de volgende verrassing. Geïnspireerd door een gezamenlijke fascinatie voor Disney-soundtracks en filmcomponisten als Danny Elfman maakte hij de plaat samen met arrangeur en toetsenist Stef Koenis. Het levert weelderig gearrangeerde orkestrale indiefolk op, die klinkt alsof Lohmann de hoofdpersoon in zijn eigen Disney-film speelt. Koenis voegt zeer pakkende familiefilmthema’s en -geluiden toe aan de nog altijd intiem klinkende liedjes van Lohmann. Een wonderlijke combinatie, die eigenlijk alleen Sufjan Stevens in herinnering brengt. Er zijn zelfs Tom & Jerry-achtige nu-gaat-het-spannend-worden-interludes. De vorm imponeert, maar Lohmann heeft ook zijn meest aansprekende collectie liedjes bij elkaar geschreven. Zoals First Snow, Midsummer Festival, Hell en Forest Ln. 16, die allemaal onderdeel zijn van een groter verhaal dat hier wordt verteld. Als de koorzang erin komt, lach of huil je zo met hem mee. Ambitieuze en bijzondere plaat, die in ieder geval rond de feestdagen in december een must is.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Recensie: Moon Moon Moon - Silly Symphonies