album
Indie

Apneu

Silvester

SUBROUTINE

Als zelfs Apneu in 2020 niet meer ongecompliceerd aanstekelijk klinkt, dan is er wel wat aan de hand hoor. Maar misschien was het wel tijd om wat veranderingen door te voeren. Hoe vrolijkmakend de gitaarpophits op Hard Feelings (2013) en This Will Never Happen To Us (2016) ook waren, ze klonken ook wel een beetje eendimensionaal. Er hangen donkere wolken boven de liedjes op Silvester, dat een voller geluid heeft dan zijn voorgangers.

Het eeuwige gedoe met meisjes waar Erik Schumacher graag over zingt, begint iets wanhopigs te krijgen in This Love Is Better For You, een verbeten postpunksong met shoegaze-achtig gitaarwerk. Best een ambitieus werkje, en daar staan er meer van op Silvester. De songs zijn dynamischer gestructureerd en beter uitgewerkt dan voorheen. De Amsterdammers namen de plaat in Stuttgart op met producer Ralv Milberg, bekend van zijn werk met Die Nerven. De vrij robuuste sound staat stuwende songs als Porcelain en All These Sounds Rewind uitstekend. Verder is Silvester met zowel indierockballads (Devon Song en Star Scrambler, Sign Seer) als noiserock (Sugar Rush) een afwisselend geheel geworden. Apneu heeft voor het eerst een doordacht album-album gemaakt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?'
muziek in coronatijd

‘ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Recensie: Apneu - Silvester (album) | OOR