album
Indie

Timber Timbre

Sincerely, Future Pollution

ARTS & CRAFTS

Geen wonder dat de muziek van Timber Timbre vaak voorbijkomt in films en series: elke soundtrack heeft een dreigende, spookachtige bedwelmer nodig voor die scène waarin de hoofdpersoon van ellende niet meer weet wat hij doen moet. Zoals de titel al doet vermoeden is Sincerely, Future Pollution, de zesde van het kwartet uit Ontario, geen bemoedigend album.

De band daalt af in de sewers, waadt door spit en slime, en moet aan het eind van de rit concluderen dat we hopeloos verloren zijn. Die rit zou je trouwens gerust een geestverruimende trip kunnen noemen, met om elke hoek een nieuwe verrassing. Zo wordt het sombere Velvet Gloves & Spit, wonderschoon in al zijn eenvoud, gevolgd door het funky Grifting, waarin Timber Timbre bijna zo cool klinkt als Bowie ten tijde van Young Americans. In Moment, met de synths op standje spacy spookhuis, leggen de Canadezen hun neiging tot ontwrichten aan de dag: halverwege verschiet het compleet van kleur voor een superweirde finale waarin een opgefokte gitaarsolo de hoofdrol opeist. De altijd beheerste stem van Taylor Kirk, ergens tussen Tindersticks en Future Islands, houdt de boel in evenwicht als de schoorsteenmantel waaromheen de huiskamer is ingericht. Zie Sincerely, Future Pollution als muziek om op te mediteren als de apocalyps je in het gezicht staart. Fijne dag verder.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
nieuws
The Killers

The Killers naar de Ziggo Dome

The Killers komen naar Nederland. Op woensdag 28 februari 2018 staan Brandon Flowers en co in de Ziggo Dome in ...