album
Indie

The War On Drugs

Slave Ambient

SECRETLY CANADIAN/KONKURRENT

‘Betere dope dan dit album kun je momenteel niet hebben’. Aldus de afsluitende zin van de recensie van Wagonwheel Blues, het debuutalbum van The War On Drugs. Die conclusie kan ook getrokken worden als het gaat om Slave Ambient, de tweede proeve van bekwaamheid van het eclectische indierockcollectief uit Philadelphia. Kurt Vile maakte drie jaar geleden nog deel uit van The War On Drugs. Hij kwam dit jaar met het tegenvallende Smoke Ring For My Halo, zijn derde soloalbum. Zijn maat Adam Granduciel, nu alleen aan het roer bij The War On Drugs, heeft echter niets aan vorm ingeboet. Het Robyn Hitchcock-achtige Brothers is trouwens de audiolink tussen Vile en The War On Drugs.

Verder klinkt Granduciel opnieuw in een aantal nummers als Bob Dylan en lopen er weer lijntjes naar The Velvet Underground (het jagende Your Love Is Calling My Name, Tom Petty lijkt te zingen), My Bloody Valentine (het psychedelische impressionisme van City Reprise #12), Suicide (de elektronica-swinger Baby Missiles, met mondharmonica!) en Bruce Springsteen (het rockende Come In The City, met een scheut U2). Tevens is er, in het auditieve koppelteken The Animator, krautrock. Granduciel bedient zich van diverse genres en alles past goed in en bij elkaar. Granduciel? Staat dat soms voor: iets groots van de hemel?

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

Recensie: The War On Drugs - Slave Ambient (album) | OOR