album
Pop

Imagine Dragons

Smoke + Mirrors

INTERSCOPE/UNIVERSAL

‘Waarom één genre kiezen?’ moeten de leden van Imagine Dragons zich afgevraagd hebben tijdens de opnames van debuutalbum Night Visions in 2012. Het bleek een uitstekende vraag: met hun mix van pop, hiphop, elektronica en (stadion)rock verkochten de Amerikanen miljoenen platen. En dus schieten de songs van opvolger Smoke . . .

Met de eerste helft van de plaat, met onder andere de naar industrial neigende stamper Gold, bluesy rocker I’m So Sorry en de onweerstaanbare kauwgomballenpop van I Bet My Life, is weinig mis (er zullen ongetwijfeld weer bergen singles verkocht worden), maar Smoke + Mirrors begint tegen het eind genadeloos in te zakken. It Comes Back To You en Dream zijn overgevoelige draken (het spijt me) van nummers en Hopeless Opus en The Fall sluiten het album met veel te weinig pit af. Imagine Dragons is het meest vermakelijk wanneer ze larger than life klinken, met grootse refreinen in energieke popsongs. Maar zodra men het rustiger aan doet, verslapt de aandacht meteen. Misschien is het tijd voor de heren om toch wat genres weg te strepen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Imagine Dragons - Smoke + Mirrors (album) | OOR