album
indie

Sorry

925

DOMINO/V2

De recensies van het Eurosonic-optreden van de Londense indierockband met de onvergeeflijke naam Sorry waren opvallend positief.

OOR’s Koen Poolman prees vooral de prestaties van zangeres/gitarist Asha Lorenz, ‘die het gif en de cool van Kim Gordon en PJ Harvey in zich draagt’. Hij schrijft over ‘messcherpe gitaarduels’ die Lorenz ‘uitvecht’ met jeugdvriend en bandmaat Louis O’Bryen. ‘Zie haar staan, zelfverzekerd, krachtig, achteloos de boel naar haar hand zetten.’ Ik was er ook bij, die bewuste woensdagavond in het bovenzaaltje van Huis de Beurs, en ik beleefde die show toch anders. Eigenlijk kan ik me alleen in het woord ‘achteloos’ vinden. Lorenz stond er nogal onverschillig bij, vond ik. Ze speelde schijnbaar gedachteloos en ongeïnteresseerd de liedjes van het toen nog te verschijnen debuut 925. Nu ik dat album beluister, komen woorden boven die aan mijn eerdere kwalificaties raken, maar zich precies aan de juiste kant van de dunne scheidslijn bevinden. Flegmatiek, beheerst, cool. Het zijn niet zozeer de gitaarduels die opvallen, maar de creatieve songstructuren, de slimme stijlwisselingen en de duizelingwekkende hoeveelheid details. Hulde voor de ingehouden boer op Starstruck. Het kinderkoortje en de Superorganism-achtige knip- en plakproductie van Ode To Boy mag er ook zijn. Heerlijke plaat. Zal je zien dat Koen Poolman er geen reet aan vindt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De stilte valt hard in 'Sound of Metal' (Amazon Prime)
film

De stilte valt hard in ‘Sound of Metal’ (Amazon Prime)

De speelfilm Sound of Metal (beschikbaar op Amazon Prime) is het minimalistische portret van een drummer die zijn gehoor verliest ...
'Ik wil iets fucking agressiefs zien!', riep Ryan Adams
de makers

‘Ik wil iets fucking agressiefs zien!’, riep Ryan Adams

In de serie 'De Makers' nemen we onszelf onder de loep. In plakboekstijl schudden we de archieven van ons colofon ...
Fearless (Taylor's Version)
album
Taylor Swift

Fearless (Taylor’s Version)

Over het behouden van de rechten over je eigen masters is altijd al een hoop te doen geweest. Bij Taylor ...

Recensie: Sorry - 925 (album) | OOR