album
(ELECTRO)POP

Patrick Stump

Soul Punk

ISLAND/UNIVERSAL

Dat is even schrikken. De eerste minuten van Soul Punk, het solodebuut van Patrick Stump, horen we een zanger die nogal verkrampt Michael Jackson na probeert te doen. Nee, Explode is niet het beste nummer om je plaat mee te openen, beste Patrick. Eigenlijk moeten we de Fall Out Boy . . .

Niet alleen zijn uiterlijk is anders, ook de muziek op Soul Punk is nauwelijks te vergelijken met die van Fall Out Boy, de band die voor onbepaalde tijd gestopt is. Stump schreef niet alleen alle nummers, hij speelt ook alle instrumenten en produceerde de boel gelijk ook maar even. Soul Punk is een album waar een grote liefde voor de jaren tachtig vanaf straalt. Soms gaat dat mis, zoals bij Explode of Run Dry (X Heart X Fingers), waarin Stump haast klinkt als een parodie op Prince. Soms gaat het ook goed, zoals bij single This City – een eerbetoon aan Chicago – en The I In Lie, waarin de kopstem van Stump de show steelt. De voormalige emokid laat zijn ballen zien met dit gedurfde album dat helaas te wisselvallig is om echt te bekoren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: Patrick Stump - Soul Punk (album) | OOR