album
DANCE

LOGISTICS

Spacejams

HOSPITAL/NEWS

Ik weet het echt niet meer, de laatste keer dat ik na een een paar minuten nog steeds dacht: ha leuk, een jungleplaat! Het moet ongeveer tien jaar geleden geweest zijn. Lang voordat de wereld van Pendulum gehoord had in ieder geval . . .

Waarom Spacejams van Logistics, alias Matt Gresham uit Cambridge, wel beklijft? Misschien omdat zijn debuutalbum, feitelijk een compilatie van tracks die hij sinds 2004 op diverse 12-inches uitbracht, qua geluid en productiestijl verder gaat waar ik de jungle heb verlaten: bij de intelligente hardcoreproducties van Total Science. Galmende diva’s, rave-pianootjes, scheurende synths, diepe zoemende bassen, kletterende breaks – niks nieuws onder de zon en allemaal net iets gepolijster dan tien jaar geleden, maar het kietelt wel. Zelfs de track met Hospital-bazen London Elektricity, zo’n groep die jarenlang een stomvervelende hybride tussen jazz en drum ‘n’ bass voorstond, klapt er stevig op. Dat is voor mij persoonlijk misschien nog wel de grootste verrassing: dat deze jungle-oprisping – laten we nog geen grote woorden als Renaissance in de mond nemen – uit de Hospital-hoek komt. Nooit iets aan gevonden, dat label. Nu zit ik met plezier de hele rit uit, 73 minuten lang. Ik zou bijna mijn platenspeler gaan afstoffen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: LOGISTICS - Spacejams (album) | OOR