album
DANCE

ACTRESS

Splazsh

HONEST JON’S/KONKURRENT

Hij is de baas van Werk Discs (o.a. Zomby, Lukid, Starkey, Disrupt), een label dat zijn oorsprong heeft in een clubavond in Brixton, en maakte twee jaar geleden zijn eerste album: Hazyville. Dat is wat we weten van Darren J. Cunningham. Zijn muziek is net zo obscuur en ongrijpbaar . . .

Echt dansbaar is ’t hier niet. Brute bas-stoten, gemuteerde garagebeats en vage noties van een dubritme zijn de handvaten die Actress ons reikt. Wie misgrijpt, valt in een echoput vol uit de maat springende beats en bliepjes. Maar eenmaal in de groove voert Actress je mee naar dezelfde hoogten als Zomby en Rustie, partners in wat wel ‘wonky’ wordt genoemd. Met de w van wiebelende wobbelbassen. Splazsh is geïnspireerd door boeken over Francis Bacon en Claude Monet, bezoekjes aan het Centre Pompidou en een groeiende fascinatie voor binaire codes en numerieke systemen, onthult de Brit ergens op een blog. Het resultaat is ‘quite brutalistic’, voegt hij er met gevoel voor understatement aan toe.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)
5 jaar geleden
SOUNDGARDEN

In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)

De stem van Chris Cornell bewijst in de filmpjes nog steeds waarom hij tot de beste rockzangers van onze moderne ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...

Recensie: ACTRESS - Splazsh (album) | OOR