album
INDIE

LOTUS PLAZA

Spooky Action At A Distance

KRANKY/KONKURRENT

Ik had ‘t ook meteen kunnen googlen, dan was het kwartje sneller gevallen. Kranky, dat is de betere gitaarambient en esotherica. Vage shit. Kijk maar:
wazige hoesfoto met enkel de letters ‘LP’. Long player. Verder geen info. Routineus stop je het schijfje toch maar even in de speler . . .

Nieuwsgierig geworden ga je toch maar eens googlen. En dan blijkt LP voor Lotus Plaza te staan, wat een soloproject blijkt van ene Lockett Pundt en ja, het
staat er echt, dat is dus de gitarist van Deerhunter en boezemvriend van Bradford Cox. Deze Pundt schreef en zong Desire Lines, het absolute prijsnummer van Halcyon Digest (en ook Fountain Stairs van diezelfde plaat). Met dat in je achterhoofd ga je heel anders luisteren. Alles valt ineens op z’n plek: de melancholie, de bedwelmende noise, de motorik groove, de sixtiesecho’s, die ijle stem – alle ingrediënten kennen we van onze favoriete indieband van de laatste jaren. Volgende zoekopdracht: rapidshare The Floodlight Collective, Pundts solodebuut uit 2009.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld
concert

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld

Kunst hoeft niet per se iets te betekenen om mooi te zijn. Zo vind ik het werk van Mark Rothko ...
Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome
concert

Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome

Het contrast op de vierkante kilometer kan haast niet groter zijn. Terwijl Harry Styles (29) drie dagen lang de ArenA ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Bestel de nieuwe OOR, met Queens Of The Stone Age, Christine And The Queens, Noel Gallagher, Altın Gün, Brutus & ...

Recensie: LOTUS PLAZA - Spooky Action At A Distance (album) | OOR