album
Pop

THE KIK

Stad En Land

EXCELSIOR/TOP NOTCH/UNIVERSAL

‘Een nieuw begin, ’t zat er aan te komen / En morgen is het weer maandag’. Stukje toepasselijke tekst, want Stad En Land, het vierde album van de ooit zo Rotterdamse bietband The Kik, klinkt ook echt als een nieuw begin. Hoor ik daar wat jazz met zowaar ook ergens een . . .

Natuurlijk klinkt alles nog redelijk sixties, soms licht psychedelisch zelfs, en verwijst een tekst op grappige wijze naar de tijd dat Boudewijn de Groot ook experimenteerde met grootsere arrangementen. Toch is het even wennen. Het album werd opgenomen in de nieuwe PAF! Studio, met zanger Dave von Raven en Marcel Fakkers (ex-The Madd) achter de knoppen. Een berg gasten, variërend van Amazing Stroopwafels tot New Cool Collective, wipte langs. Een aantal liedjes (waaronder de titelsong) klinken braver, of subtieler. Die komen in deze setting ongetwijfeld beter tot hun recht in een theater dan in een feesttent. Toch blijft Von Raven een dijk van een spitsvondige tekstschrijver en componeerde gitarist Arjan Spies, al dan niet bijgestaan door toetsenist Paul Zoontjes, wel degelijk weer een paar niet uit het hoofd te branden wereldpopsongs. En in het instrumentale Onderweg is het zowaar net alsof Herb Alpert een bootreisje over de Oude Maas maakt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in A'dam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in A’dam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: THE KIK - Stad En Land (album) | OOR