album
punk

State Champs

Living Proof

PURE NOISE

Heb je die Veerwater weer met z’n poppunkbandjes. Ik hoor het u denken. En toch blijf ik vrolijk doorgaan met schrijven over de zoveelste snotterige postpubers die net doen alsof het 1999 is en zich niks aantrekken van de laatste trends in muziekland. Jongens die nog een gitaar op durven te pakken! Jongens die hun computer gebruiken om werkstukken op te tikken en niet om muziek mee te maken! Jongens die zich per skateboard verplaatsen terwijl ze naar New Found Glory of Blink-182 luisteren!

De vijf van State Champs zijn zulke jongens. Althans, tot ze na debuut Finer Things en opvolger Around The World And Back ineens tot de voorhoede van het opgeleefde poppunklandschap behoorden. Nu zijn het ineens heel meneren, die voor derde album Living Proof de studio induiken met bekende producers (o.a. John Feldmann) en schrijfsessies houden met Alex Gaskarth van All Time Low en Mark Hoppus van Blink-182. Ja, ook poppunk kan in 2018 nog big business zijn. Daardoor klinkt Living Proof heel wat gepolijster dan de eerste twee albums en zullen de stoere jongens en meisjes het vast te poppy vinden, maar kom op: een nummer als Dead And Gone is gewoon poppunk in optima forma: treuren over een misgelopen relatie, catchy as hell en een refrein dat je na één keer luisteren meezingt. Of je nou wil of niet. Heerlijk!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: State Champs - Living Proof (album) | OOR