album
Indie

MODEST MOUSE

Strangers To Ourselves

EPIC/SONY MUSIC

Met Good News For People Who Love Bad News (2004) en We Were Dead Before The Ship Even Sank (2007) braken voormalige indie darlings Modest Mouse groot door in de VS. Maar toen vond de altijd grillige frontman Isaac Brock . . .

Hoe dan ook, Strangers To Ourselves is een feit en klinkt grotendeels als een vitaal vervolg op We Were Dead…, al probeert de ontspannen kabbelende titelsong en plaatopener je nog op het verkeerde been te zetten en is Pistol een lelijke hiphopparodie. In de single Lampshades On Fire, The Ground Walks, With Time In A Box en Sugar Boats horen we de bekende weerbarstige, licht excentrieke en toch swingende neurotenpop van Modest Mouse in volle glorie. Cynische azijnpisser Isaac Brock is vocaal en tekstueel in vorm, al zal hij het Beavis & Butt-head-momentje dat ik bij Sh*t In Your Cut had niet ingecalculeerd hebben. De plaat schiet muzikaal alle kanten uit en duurt met vijftien songs iets te lang. Al met al een even boeiende als vermoeiende luistertrip, die voor pakweg de helft Modest Mouse in blakende vorm laat horen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: MODEST MOUSE - Strangers To Ourselves (album) | OOR