album
EMOPUNK

TAKING BACK SUNDAY

Taking Back Sunday

WARNER

We kunnen er inmiddels een dik boek over schrijven. Taking Back Sunday heeft een roerig bestaan achter de rug. Na het succesvolle debuut Tell All Your Friends (2002) verlaten zanger/gitarist John Nolen en bassist Shaun Cooper de band. Zanger Adam Lazzara zou heftig aan de drugs zitten, tijdens zijn relatie met de zus van Nolen zijn vreemdgegaan, afijn, het bekende rocksterrengedrag. Om een lang verhaal kort te maken: na een hele rits zangers, gitaristen en bassisten is de originele line-up weer bij elkaar. TBS zou TBS niet zijn als daar weer een hele rel aan vooraf ging: Lazzara gooide zanger/gitarist Matt Fazzi – die er net één album bij was – en bassist Matt Rubano zonder pardon uit de band. Houdoe en bedankt!

Levert dit alles een memorabel album op? Geenszins. Taking Back Sunday klinkt geforceerd, de frisheid die Tell All Your Friends na bijna tien jaar nog altijd niet te versmaden maakt, ontbreekt volledig en de wisselwerking tussen Lazzara en Nolen is duidelijk niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Deze vijf mannen moeten eerst maar weer eens een jaartje samen in een stinkende tourbus gaan zitten, kijken of de new found friendship stand houdt en dan nog maar eens een poging doen. Voor nu doen we het met El Paso en This Is All Now, de enige twee echt goede nummers op dit album.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: TAKING BACK SUNDAY - Taking Back Sunday (album) | OOR