album
Pop

MARBLE SOUNDS

Tautou

ZEAL/KONKURRENT

Er is iets vreemds aan de hand met Marble Sounds, de band van de Vlaamse songsmid Pieter van Dessel. Als de band optreedt, gaan er gelukkig wel steeds meer mensen kijken, maar het zijn toch nog altijd slechts de sympathieke kleine clubs die hen boeken . . .

Van Dessel schrijft al jaren bijzonder sterke liedjes. In 2013 werd Leave A Light On onverwachts een soort alternatieve kersthit en ruim 750.000 keer op YouTube aangeklikt. De clip van Time To Sleep werd daar ruim vier miljoen keer bekeken en Good Occasions, zonder clip zelfs, gaat richting de zeven miljoen. Die laatste twee waren sfeervolle tracks, waar ook steeds een beetje postrock, met schitterende gitaarpartijen van Gianni Marzo, in terug te horen was. Op Tautou pakt Van Dessel het, met steun van producer/muzikant Jasper Maekelberg (hij maakt zelf muziek onder de naam Faces On TV), wat anders aan. Meer piano, meer strijkers, minder rock, maar minstens zoveel sfeer en opnieuw ijzersterke liedjes vol melancholie. De wat vlakke stem van Van Dessel hoeft zich nergens te forceren, al is het voor de afwisseling goed dat hij zich een paar keer vocaal laat bijstaan door zangeres Renée (Winterslag) en de Nederlandse zanger Kim Janssen. Een conceptalbum is Tautou niet, maar opvallend is wel het tweeluik Rogue en These Paintings Never Dry, geïnspireerd op Jacqueline Roque, de laatste vrouw van schilder Pablo Picasso.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: MARBLE SOUNDS - Tautou (album) | OOR