album
punk

Story Of The Year

Tear Me To Pieces

SHARPTONE

Het knapste van dit zesde album van Story Of The Year is dat de band precies zo klinkt als op debuut Page Avenue (2003). Serieus, leg de twee naast elkaar en het is moeilijk om aan te wijzen welk nummer op welk album hoort. Dezelfde riffs, breakdowns en simpele teksten.

‘Life’s so fucking fake / Die for what I hate / Before it’s too late’, brult frontman Dan Marsala. Vergelijkbaar met wat ie twintig jaar geleden zong hè. Of dat een zwaktebod is? Ach, eigenlijk is het wel lekker om weer eens rechttoe-rechtaan-rocksongs met grootse poprefreinen, schreeuwcoupletten en theatrale uithalen te horen. Van die typische Amerikaanse spierballenrock, zoals die aan het begin van deze eeuw populair was. Is dat een heel album leuk? Nee, natuurlijk niet, en eerlijk gezegd is het vooral ook de nostalgie die Tear Me To Pieces de moeite waard maakt. In een nummer als 2005 gaat Story Of The Year daar dan wel weer erg ver in, door zelfs te citeren uit de bekendste track van het eerdergenoemde debuut. ‘I think about it all the time / It feels just like 2005.’ Beter kan ik dit album niet samenvatten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: Story Of The Year - Tear Me To Pieces (album) | OOR