album
ROCK

WE ARE THE FALLEN

Tear The World Down

UNIVERSAL

Ken je dat gevoel? Dat je naar een schilderij staat te kijken en er helemaal niets van snapt? Je weet dat het kunst is, dat miljoenen mensen ervan houden en dat het een vermogen waard is, maar zelf doet het je helemaal niets. Dat gevoel kreeg ik bij het debuutalbum . . .

Want wat is er gebeurd? Drie Evanescence-leden, waaronder mede-oprichter Ben Moody, kregen ruzie met zangeres Amy Lee. Geen probleem voor Moody, die richtte samen met de andere dissidenten gewoon zijn eigen Evanescence op. Zangeres erbij die in een grijs verleden ooit zesde werd bij American Idol en de pret kon beginnen. We Are The Fallen volgt keurig het stramien van iedere andere female-fronted rockband: veel bombast, symfonische rock met groots aangezwengelde percussie en pathetische teksten. Eerlijk is eerlijk, Carly Smithson – de zangeres in kwestie – houdt zich prima staande tussen al het geweld en komt op momenten (I Am Only One) zelfs kwetsbaar over. Maar waarom deze plaat maken als Evanescence, Lacuna Coil, Within Temptation en noem ze allemaal maar op al bestaan? Deze band gaat heel erg groot worden en ik snap er niets van.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: WE ARE THE FALLEN - Tear The World Down (album) | OOR