album
pop

Noah Cyrus

The Hardest Part

COLUMBIA/SONY MUSIC

Dat Noah Cyrus het jongste zusje van ‘Hannah Montana’ Miley is, moeten we eigenlijk meteen maar vergeten. Die associatie is namelijk niet goed voor haar, noch passend. Want The Hardest Part, het debuutalbum van de 22-jarige zangeres, blijkt meteen een prachtplaat die ervoor zou moeten zorgen dat Noahs profiel herschreven wordt. Zij is niet ‘het zusje van’, maar juist de maatstaf waaraan Miley en andere popzangeresjes zich vanaf nu zouden moeten houden.

The Hardest Part duurt iets meer dan een half uur en bevat tien zijdezachte countrysoulliedjes met subtiele popinvloeden in de afwerking. Zo zit er wel stemvervorming en elektronica in, bijvoorbeeld, de titeltrack, maar wat je bijblijft is de gevoeligheid van Noahs zang, de droevige tekst, de emotionele impact van de plots opkomende drums en de schoonheid van de strijkers achterin de mix. Het is country op de Bon Iver-manier, zou je kunnen zeggen. Maar het meest bijzondere is simpelweg haar stem. Aan de ene kant druipt de emotie en reeds opgedane levenservaring van haar bloedmooie zang af. Aan de andere kant zingt ze met een passie die bij haar leeftijd past. In I Just Want A Lover wíl ze bijvoorbeeld niet alleen een minnaar, ze móet iemand hebben! Hij komt kortom binnen als een wrecking ball, dit fantastische debuut van de jongste Cyrus-dochter.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome
concert
de dijk

De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome

'De laatste kans om De Dijk te zien', zo werd de eerste Ziggo Dome-show aangekondigd. Vervolgens ging er nóg zo'n ...

Recensie: Noah Cyrus - The Hardest Part (album) | OOR