album
pop

Travis

The Invisible Band - 20th Anniversary

CRAFT/UNIVERSAL

Ondanks een behoorlijke doorbraak na tweede album The Man Who in 1999 bleef de Schotse Britpopband Travis voor hun eigen gevoel dusdanig onbekend dat een titel voor de opvolger snel gevonden was. The Invisible Band dus. Goed gekozen, zeggen we met de kennis van nu, maar destijds leek het erop dat het slechts een kwestie van tijd was voordat het viertal uit Glasgow het succes van hun hitsingle Why Does It Always Rain On Me? zou gaan overtreffen.

Luisterend naar deze 20th Anniversary Edition is het ook weer niet zo verbazingwekkend dat Travis uiteindelijk vrij anoniem in de marge is blijven hangen. Niks mis met die eerste single Sing, maar het zachtjes rinkelende popliedje is – evenals de rest van het album – ook net te weinig verheffend om echt potten te kunnen breken. Toch is hier wel wat te halen. Het kraakhelder geremasterde album tintelt dankzij weemoedig deinende popliedjes als Pipe Dreams, Follow The Light en Afterglow. Bij de bonustracks worden we bovendien verrast door een knappe, waarheidsgetrouwe Queen-cover (Killer Queen) en het uiterst delicate pareltje A Little Bit Of Soul. De niet eerder uitgebrachte demo’s en BBC-opnames zijn dan weer vooral voor de trouwste Travis-fans toegevoegd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Recensie: Travis - The Invisible Band - 20th Anniversary