album
pop

The Kooks

Let's Go Sunshine

LONELY CAT/V2

Het persbericht bij dit vijfde album begint triomfantelijk met de mededeling dat The Kooks een miljard streams hebben bereikt. Dat schijnt vooral aan fans van bands als The 1975 en Blossoms te danken te zijn, die de klassieker Inside In/Inside Out (2006) hebben ontdekt.

Fijn voor lucky Luke Pritchard en zijn mannen, maar stuurloze platen als Junk Of The Heart (2011) en Listen (2014) kennen de jonge Britpoppertjes vast niet. The Kooks zijn muzikaal al jaren de weg kwijt, maar op Let’s Go Sunshine krabbelen ze een beetje op. De winst: Pritchard schrijft weer degelijke popsongs waar een zekere levenslust uit spreekt. Dat Let’s Go Sunshine in zijn hoofd een eclectische popplaat ‘in de lijn van Rubber Soul’ is negeren we maar, het inspireerde hem in ieder geval tot charmante gitaarliedjes als Chicken Bone en Four Leaf Clover, die hij vroeger zo makkelijk schreef. Met het pompeuze Believe, het funky All The Time en het rockende Kids lonken The Kooks opzichtig naar het jonge publiek, het akoestische niemendalletje Honey Bee is voor de oude fans en er staan ook sentimentele ballads tussen. En soul en glamrock. Let’s Go Sunshine klinkt als een verwoede poging om de oude magie te hervinden, maar is op een paar sterke momenten na wederom niet indrukwekkend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

Recensie: The Kooks - Let's Go Sunshine (album) | OOR