album
rock

The Magpie Salute

High Water I

PROVOGUE/MASCOT

Het lijkt wel de start van een dierenverhaal van Toon Tellegen. De Amerikanen Chris en Rich Robinson maakten in de jaren negentig van de vorige eeuw furore met The Black Crowes. Zoals het vaker gaat met musicerende broers was er sprake van ernstige eigen nestbevuiling. Gitarist Rich wilde niets meer met zanger Chris te maken hebben, want die was in zijn ogen een grote geldwolf. Exit The Black Crowes, enter The Magpie Salute.

Die band, waarin naast Robinson de ex-Crowes Marc Ford (gitarist) en Sven Pippien (bassist) zitten, draaide warm met de vorig jaar uitgebrachte en verdienstelijke coverplaat (met één eigen nummer) The Magpie Salute Live. Daarop stond materiaal van The Band, The Black Crowes, Faces, Pink Floyd en Bob Marley. Diversiteit is ook troef op High Water I. Louter originals. De southern soul van de Crowes, de enerverende dynamiek van Led Zeppelin, de harde blues van The Free en de vocale power van Paul Rodgers, The Magpie Salute heeft het. En wel op een album waarin het vijftal erin knalt met het riffrijke Mary The Gypsy, temporiseert met de krachtige ballade Color Blind en luchtig voor de dag komt met de barblues Hand In Hand. Kameraden zijn het, die overtuigen met High Water I. En wat is aan het eind van deze recensie de gemakkelijke inkopper? Laat deel II maar snel komen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Recensie: The Magpie Salute - High Water I (album) | OOR