album
punk

The Menzingers

Hello Exile

EPITAPH

Weet je wat het probleem is van een écht heel goed album? Dat ‘t moeilijk te overtreffen valt. Zo maakten The Menzingers met On The Impossible Past (2012) een van de beste melodieuze punkrockalbums van de laatste tien jaar. Opvolger Rented World (2014) viel daarna – dus – een beetje tegen. Althans, dat vond een zekere recensent van een muziekblad in die tijd.

Met After The Party (2017) hadden The Menzingers hun tweede écht geweldige plaat gemaakt. Sterker nog, een zekere recensent van een muziekblad had ‘m zelfs bovenaan z’n jaarlijstje staan. Nu is er een opvolger van die plaat: Hello Exile. En u raadt het vast, die valt een beetje tegen. In vergelijking met z’n voorganger in ieder geval, want stiekem staan er gewoon twaalf lekkere liedjes op. Opener America (You’re Freaking Me Out) bijvoorbeeld, een Menzingers-versie van een boze protestsong met verslavend leuk refrein (‘With all of my anger I scream and shout / America, I love you but you’re freaking me out’). Of Anna, over een vriendinnetje dat na een promotie alleen maar onderweg is. I Can’t Stop Drinking is ook een parel, waarin de altijd net niet helemaal zuiver zingende Greg Barnett het eens niet heeft over vrolijke dronken avonturen, maar over een boze vriendin als ie als dertiger weer eens dronken thuis komt. En toch zijn de song niet zo memorabel als op After The Party en klinken alle thema’s wel heel bekend in de oren. Een liedje over opgroeien met slechts één andere punker als vriend hier, een liedje over je shit together getten daar. Aan de andere kant: de eerder genoemde recensent vindt Rented World inmiddels ‘gewoon’ een geweldige plaat, dus misschien moet deze voor de zekerheid ook maar in z’n jaarlijstje dan.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: The Menzingers - Hello Exile (album) | OOR