album
Pop

Son Mieux

The Mustard Seed

UNIVERSAL

Son Mieux is al jaren een lievelingetje van de Nederlandse radiostations. Volledig terecht: de Haagse band rond Camiel Meiresonne grossiert in songs die erom smeken een hit te worden. Op hun tweede album The Mustard Seed staan er een paar waarvoor je je al na één luisterbeurt gewonnen moet geven.

In Drive weerklinkt de zwoele dansbaarheid van de laatste Balthazar-worpen, 1992 en Dancing At The Doors Of Heaven pakken je zonder omwegen in met springerig pianoloopjes, schandalig catchy refreinen en melodieus trompetgeschal. In Can’t Get Enough gaat Son Mieux op de Arcade Fire-toer: openen met stemmige strijkers en een akoestische gitaar, uitpakken met elektronica, uitbundige blazers en gewichtige (samen)zang. Son Mieux knipoogt wel vaker opzichtig naar Arcade Fire: het gejaagde gedrein waarmee Heavy Water besluit, komt rechtstreeks uit het playbook van Win Butler en in de titelsong zingt Meiresonne voor de duidelijkheid ook nog even dat ‘Everything is here, and it’s now’. Aan vernuft en vakkundigheid ontbreekt het allerminst, maar de échte emotie ontbreekt; Trying, een pianoballad uit het boekje, is te vlak en gewoontjes om diepe gevoelens los te maken. Met The Mustard Seed levert Son Mieux een knappe maar ook wat tandeloze popplaat af.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
This Could Be Texas
indie
English Teacher

This Could Be Texas

Na deze jonge indierockband uit West-Yorkshire enkele malen live te hebben gezien, was ik vooraf iets bevreesd voor dit debuutalbum ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...

Recensie: Son Mieux - The Mustard Seed