album
roots

T Bone Burnett

The Other Side

VERVE/UNIVERSAL

Joseph Henry ‘T Bone’ Burnett maakte naam als gitarist in de band van Bob Dylan en als singer-songwriter, maar succesvol was hij vooral als producer. In de loop der jaren mocht hij Elvis Costello, Roy Orbison, Elton John, Los Lobos, Robert Plant & Alison Krauss en de Counting Crows tot zijn klanten rekenen. Ook de fameuze soundtrack van O Brother, Where Art Thou? is van zijn hand.

Inmiddels heeft Burnett meer dan tien Grammy’s en een Oscar in de kast staan. Hij is inmiddels 76, maar het vuur is nog allerminst geblust. Het idee voor The Other Side, zijn vijftiende soloalbum, kreeg hij toen hij las dat nummer 1-hits meestal het woord ‘you’ in de titel hadden. Uiteindelijk zit het woord maar in twee titels, maar de liedjes op het album zijn direct en aansprekend. (I’m Gonna Get Over This) Some Day, hier een duet met Roseanne Cash, is een klassieker in spé die binnenkort in een gladdere uitvoering ongetwijfeld hoog scoort in de countrycharts. Maar ook He Came Down, Waiting For You en The Pain Of Love spreken meteen aan en blijven hangen. Akoestische gitaar, dobro en contrabas zijn de dragende instrumenten met hier en daar een subtiele toevoeging van handclaps, een fiddle of een meerstemmig koortje. De stem mag dan wat kraken, maar als schrijver van akoestische gitaarliedjes is T Bone Burnett nog altijd zo scherp als een mes.

Koop ‘The Other Side’ op vinyl
Koop ‘The Other Side’ op cd

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Recensie: T Bone Burnett - The Other Side