metal

Dool

The Shape Of Fluidity

PROPHECY PRODUCTIONS

The Shape Of Fluidity gaat over het zoeken naar je eigen identiteit in een steeds veranderende wereld. Dat slaat hoogstwaarschijnlijk meer op de persoonlijke weg die Raven van Dorst de afgelopen tijd heeft afgelegd, dan op de muziek van Dool. Op dit derde album klinkt de band namelijk juist uitgesproken zeker en vastberaden.

Waar ze op voorganger Summerland nog duidelijk speelden met invloeden uit new wave en gothrock, lijken ze op The Shape Of Fluidity juist een vaste eigen vorm te hebben gevonden. Het leunt allemaal net iets minder op de occulte rock van weleer, maar waaiert ook niet meteen uit in overdaad. Natuurlijk zit de gelaagde rock vol mooie vondsten, zoals de strijkers en achtergrondzang (van Kim Larsen van Of The Wand & The Moon) in House Of A Thousand Dreams, de dromerige, bijna poppy hooks in Hymn For A Memory Lost en de ietwat atypische, ingehouden zang van Van Dorst in het titelnummer. Maar alles heeft een duidelijkere plek gevonden. Soms ingetogen, maar op de juiste momenten goed aangezet. De wereld mag dan wel steeds in verandering zijn, de kwaliteitscurve van Dool is een constante.

De nieuwe OOR is uit!

Bestel ‘m hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Recensie: Dool - The Shape Of Fluidity