album
Indie

ZIMMERMAN

The Afterglow

SONY MUSIC

Het tweede bandlid van Balthazar dat tijdens het sabbatjaar naar buiten treedt met een soloplaat. Achter de van een Nobelprijswinnaar geleende naam gaat Simon Casier schuil, normaliter bassist, maar hier zanger/multi-instrumentalist/componist/producer. Alleen de bas liet hij bewust staan. En zijn vorige vriendin, want de songs voor The Afterglow schreef Casier tijdens de paar maanden dat de vorige relatie beëindigd werd en de nieuwe begon.

Het handelt over twijfels, strijdbaarheid en opluchting, maar dat leidt niet tot een traag, triest, zwaar geheel. The Afterglow is een album vol metaforen, al mag de tekst van You Won My Heart, met zijn nieuwe lief Noémie Wolfs aanwezig in duet, wel degelijk letterlijk genomen worden. Vaak worden zijn – met vervormde stem gezongen – melancholische teksten voorzien van nerveuze ritmiek en stevige gitaarakkoorden en is Zimmerman een krachtig rocktrio, zoals inmiddels ook live. Denk aan een kruising tussen The Strokes (Someday Maybe) en Radiohead (All Eyes On You). In hoogtepunt Hard To Pretend horen we een lange uitloop, die Grandaddy in herinnering roept. De niet eens gemixte afsluiter What Will We Do? And When’ had dan weer niet misstaan op een oud album van Eels. Groeiplaatje.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
album
Angus & Julia Stone

Snow

Angus Stone heeft zijn eigen studio. De Belafonte heet ie, vernoemd naar de boot in Wes Andersons The Life Aquatic ...