album

THE COLORIST & EMILIANA TORRINI

The Colorist & Emiliana Torrini

De IJslandse zangeres Emiliana Torrini toerde vorig jaar voor het eerst door de Benelux met The Colorist, een achtkoppig orkest uit België, gespecialiseerd in het ‘opnieuw inkleuren’ van andermans liedjes. Het succes van de samenwerking (sterke chemie, uitverkochte zalen) maakt dat deze onwaarschijnlijke combi zijn project nu voortzet met nieuwe concerten én een gezamenlijk album.

Die titelloze plaat bevat een liveregistratie van een van hun shows uit 2015, waarop goed te horen is waarom deze combinatie zo goed werkt. The Colorist is een orkest dat kiest voor creatieve arrangementen in plaats van de standaard bombast die je van zo’n ensemble zou verwachten. Het sprookjesachtige, bijna epische stemgeluid van Torrini (ze zong ooit al eens een liedje voor de soundtrack van de tweede Lord Of The Rings-film) klinkt een stuk lichtvoetiger op de kekke muziek van de Belgen. Op kersverse track When We Dance na is ieder nummer een nieuwe versie van een bestaande song van de zangeres. En al deze nieuwe arrangementen overtreffen de originelen gemakkelijk. The Colorist & Emiliana Torrini is precies zoals een samenwerking tussen een orkest en een vocalist hoort uit te pakken: als een visitekaartje van de instrumentalisten en een versterking van de stem in de spotlights.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
album
Angus & Julia Stone

Snow

Angus Stone heeft zijn eigen studio. De Belafonte heet ie, vernoemd naar de boot in Wes Andersons The Life Aquatic ...