album
PUNKROCK

PENNYWISE

The Fuse

EPITAPH

Lekker doen alsof je neus bloedt, gewoon albums blijven maken en vooral niet afwijken van je muzikale formule. Dat is Pennywise ten voeten uit . . .

Wat de groep hierdoor in ieder geval niet kan worden verweten, is verloochening van de fans. Die blijven de skatepunkband uit Hermosa Beach, Californië al zo’n vijftien jaar trouw. Maar of Pennywise-platen na acht studioreleases nog voldoening bieden aan de kritische luisteraar is een tweede.

Voorganger From The Ashes blonk al niet uit in variatie, laat staan dat er sprake was van enige relevante stap voorwaarts. Met The Fuse is het niet veel anders, zeker wat betreft de eerste helft van het album. Track één tot en met acht lijken een matige herinterpretatie van wat de groep op de onlangs geremasterde succesplaten Pennywise, Unknown Road, About Time en Full Circle ten gehore bracht. Slordig ingespeeld bovendien.

Pas vanaf Stand Up wordt het standaard Pennywise-akkoordenschema losgelaten, laat drummer Byron McMackin de touwtjes vieren en stapt zanger Jim Lindberg af van zijn beproefde zanglijntjes. Zo kan het dat Premeditated Murder plots als albumhoogtepunt naar voren schuift en The Fuse met dank aan eindspurt Best I Can, Soldiers en Lies op de valreep van een wisse dood gered wordt. WOUTER DIELESEN

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Best Kept Secret: Nick Cave, Big Thief, The Strokes e.a.
nieuws

Best Kept Secret: Nick Cave, Big Thief, The Strokes e.a.

Kort na Down The Rabbit Hole komt ook Best Kept Secret met zijn eerste namen voor 2022, met The Strokes, ...
'Get Back': een feestmaal voor Beatle-idioten (Disney+)
serie

‘Get Back’: een feestmaal voor Beatle-idioten (Disney+)

Paul McCartney jamt wat op zijn bas. Ringo Starr en George Harrison zitten tegenover ‘m. Het is de vierde dag ...
Brilliant Adventure (1992-2001)
album
David Bowie

Brilliant Adventure (1992-2001)

Aan het slot van de recensie van de vórige editie uit de reeks ‘career spanning box sets’, 'Loving The Alien' ...

Recensie: PENNYWISE - The Fuse (album) | OOR