album
EMOCORE

OUR LAST NIGHT

The Ghosts Among Us

EPITAPH

En daar is er weer eentje! Our Last Night – alleen die naam al – is de zoveelste jonge band die zijn posthardcore zo melodieus laat klinken dat het emocore genoemd mag worden. Schreeuwzang wordt afgewisseld met cleane zang en hard en zacht gaan hand in hand. Technisch en productioneel is er . . .

Open deuren hoeft de band niet eens in te trappen, ze lopen er dwars doorheen. The Ghosts Among Us heeft met Symptoms Of A Failing System en Surviving Disasters enkele bovengemiddeld goede nummers, maar verlegt geen grenzen en draagt daardoor niets extra’s bij aan het genre dat wordt aangevoerd door groepen als Underoath en Silverstein. Wanneer de emohype is gaan liggen – gezien het aantal nieuwe platen is dat nog lang niet het geval – zullen deze bands ook dan overleven. Of Our Last Night dan nog een lang leven beschoren is, valt te bezien. Niet dat dit een slechte plaat is, er zijn binnen het genre alleen zoveel bands die een zelfde soort cd hebben gemaakt. Het vijftal uit New Hampshire moet maar flink genieten van alle aandacht die het uitbrengen van een plaat bij Epitaph met zich meebrengt, het zou wel eens de eerste en de laatste keer kunnen zijn.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: OUR LAST NIGHT - The Ghosts Among Us (album) | OOR