album
Rock

GOLDEN EARRING

The Hague

UNIVERSAL

Vijftig jaar duurt de platencarrière van de Golden Earring al. En voorlopig komt daar nog geen eind aan, want de EP The Hague voegt weer vijf songs toe aan het toch al imposante oeuvre . . .

De opener, het aanstekelijke Je Regrette, is de rockvariant op Kenny B’s Parijs. That’s Why I Believe In Her is een rechttoe-rechtaan Earring-rocker à la Long Blond Animal en The Devil Made Me Do It. Het type nummer dat we ze al vaak hebben horen doen, maar dat altijd weer prettig is om te horen. Prijsnummer van de EP is My Lips Are Sealed, een complex rocknummer met een fraaie afwisseling in de zang tussen Barry Hay en George Kooijmans en inventief keyboardgebruik. Een type compositie dat we sinds de jaren zeventig eigenlijk nooit meer van de groep hebben gehoord en alleen daarom al opvalt. Na het lichtvoetige Did I Make You Up sluit het schijfje af met het fraaie Come On Home, een soort eigentijdse versie van Another 45 Miles. Vijf opmerkelijk sterke songs die laten horen dat de Earring misschien wel oud, maar nog lang niet versleten is en waarbij je hooguit kunt klagen dat het niet een heel album is geworden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: GOLDEN EARRING - The Hague (album) | OOR