album
Rock

GOLDEN EARRING

The Hague

UNIVERSAL

Vijftig jaar duurt de platencarrière van de Golden Earring al. En voorlopig komt daar nog geen eind aan, want de EP The Hague voegt weer vijf songs toe aan het toch al imposante oeuvre . . .

De opener, het aanstekelijke Je Regrette, is de rockvariant op Kenny B’s Parijs. That’s Why I Believe In Her is een rechttoe-rechtaan Earring-rocker à la Long Blond Animal en The Devil Made Me Do It. Het type nummer dat we ze al vaak hebben horen doen, maar dat altijd weer prettig is om te horen. Prijsnummer van de EP is My Lips Are Sealed, een complex rocknummer met een fraaie afwisseling in de zang tussen Barry Hay en George Kooijmans en inventief keyboardgebruik. Een type compositie dat we sinds de jaren zeventig eigenlijk nooit meer van de groep hebben gehoord en alleen daarom al opvalt. Na het lichtvoetige Did I Make You Up sluit het schijfje af met het fraaie Come On Home, een soort eigentijdse versie van Another 45 Miles. Vijf opmerkelijk sterke songs die laten horen dat de Earring misschien wel oud, maar nog lang niet versleten is en waarbij je hooguit kunt klagen dat het niet een heel album is geworden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: GOLDEN EARRING - The Hague (album) | OOR