album
Pop

Robbie Williams

The Heavy Entertainment Show

COLUMBIA/SONY MUSIC

‘All the best ones are dying off so quickly / Well I’m still here, enjoy me while you can.’ Goed om te horen dat Robbie Williams weer even klaar is met swingen en zijn rol als egomaniakale popzanger moeiteloos heeft herpakt. The Heavy Entertainment Show is zijn elfde soloplaat en biedt exact wat je van de man wilt horen.

Oftewel: zó veel dikke vette kapsones, dik vet charisma en dikke vette knipogen dat het niet zo heel erg is dat de muziek zelf er weer erg magertjes vanaf komt. Net als al zijn eerdere albums is dit een plaat van singles, ongeschikt om in zijn geheel te beluisteren. Dan stuit je namelijk al snel op tenenkrommende nummers als Mixed Signals, geschreven door Killers-frontman Brandon Flowers. Snel skippen die filler, om te kunnen smullen van Bruce Lee, Motherfucker en Party Like A Russian – het type feestnummer waarin Williams op zijn best is; gek, plat en (onbedoeld) wat beledigend. Daarnaast bevat The Heavy Entertainment Show ook weer een aantal typische Williams-ballads. Vooral David’s Song – een ode aan zijn pas overleden mentor en manager David Enthoven – is fraai, hoewel de schoonheid van een Feel of Angels ver uit zicht blijft.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
album
Angus & Julia Stone

Snow

Angus Stone heeft zijn eigen studio. De Belafonte heet ie, vernoemd naar de boot in Wes Andersons The Life Aquatic ...