album
Pop

QEAUX QEAUX JOANS

The Ritual

Qeaux Qeaux Joans overtuigde op debuut No Man’s Land (2012) niet alleen met haar machtige stem (fors en rauw waar nodig, uiterst gevoelig en breekbaar als het hart weer eens gebroken was), maar tevens door de inzet van slide en groovy spel van haar Nederlandse band met veel rhythm . . .

Ze vertrok naar Berlijn, luisterde daar naar klassiek (Chopin, Ten Holt) en pop (Antony & The Johnsons, James Blake) en dat resulteerde in een zwaar, door toetsen gedragen nieuw album. De samenwerking met producer Reyn Ouwehand bleef overeind, ook nu ze dichter bij de basis achter haar vleugel en geschoolde ondergrond lijkt te blijven. De emoties zijn gebleven, het avontuur ook. Er is meer elektronica te horen en een grotere stemacrobatiek: in I Can’t Breathe horen we iets van haar liefde voor James Blake terug. Het resultaat is vooral een minder catchy, nog gevoeligere zoektocht naar wie die Coco Harmsen eigenlijk is en waar haar pijn, maar ook haar krachten verborgen zitten. De vlucht, het liefdesleed, de vergissingen en de hang naar nieuwe avonturen laten uiteindelijk een nog sterkere vrouw horen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: QEAUX QEAUX JOANS - The Ritual (album) | OOR