album
HARDCORE/PUNK

NOYALTY

The Seas Have No Roads

FUNTIME RECORDS

Live was het me nog niet zo opgevallen, maar wat lijkt de stem van Daniël Calder op momenten op die van Nuno Pereira van A Wilhelm Scream zeg. Sowieso heeft de sound van Noyalty in nummers als Our Desperation wel iets weg van de band uit Massachusetts. Toch komen . . .

Noyalty grijpt die kans om hun muziek aan een breder publiek te laten horen met beide handen aan. Tien nummers, niet langer dan drie minuten per track, en geen zwak moment. De melodieuze punk/hardcore van de groep wordt met het jaar beter. Het vertrek van zesde bandlid Jochem – die de cleane zang voor zijn rekening nam – heeft  Noyalty alleen maar goed gedaan. Ineens blijkt Calder meer te kunnen dan screamen en komt de combinatie van melodieuze punkrock, (post)hardcore breakdowns en tempowisselingen nog harder aan. Neem The Second Commandment, een nummer dat tegelijkertijd rauw, melodieus, ouderwets en modern klinkt. Voor het gebruik van een sample uit tv-serie Entourage – Ari Gold is een baas! – krijgen ze alleen maar extra punten. The Seas Have No Roads is met gemak het beste werk van Noyalty. Geert van der Velde (ex-Shai Hulud) mag blij zijn dat hij – als gastzanger op de titeltrack – mee mag doen op deze plaat. En niet andersom.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust
boek

De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust

‘Let me tell you a story…’ Iedereen die tegenover Grohl plaatsneemt, of je journalist bent of als fan in de ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: NOYALTY - The Seas Have No Roads (album) | OOR