album
HARDCORE/PUNK

NOYALTY

The Seas Have No Roads

FUNTIME RECORDS

Live was het me nog niet zo opgevallen, maar wat lijkt de stem van Daniël Calder op momenten op die van Nuno Pereira van A Wilhelm Scream zeg. Sowieso heeft de sound van Noyalty in nummers als Our Desperation wel iets weg van de band uit Massachusetts. Toch komen . . .

Noyalty grijpt die kans om hun muziek aan een breder publiek te laten horen met beide handen aan. Tien nummers, niet langer dan drie minuten per track, en geen zwak moment. De melodieuze punk/hardcore van de groep wordt met het jaar beter. Het vertrek van zesde bandlid Jochem – die de cleane zang voor zijn rekening nam – heeft  Noyalty alleen maar goed gedaan. Ineens blijkt Calder meer te kunnen dan screamen en komt de combinatie van melodieuze punkrock, (post)hardcore breakdowns en tempowisselingen nog harder aan. Neem The Second Commandment, een nummer dat tegelijkertijd rauw, melodieus, ouderwets en modern klinkt. Voor het gebruik van een sample uit tv-serie Entourage – Ari Gold is een baas! – krijgen ze alleen maar extra punten. The Seas Have No Roads is met gemak het beste werk van Noyalty. Geert van der Velde (ex-Shai Hulud) mag blij zijn dat hij – als gastzanger op de titeltrack – mee mag doen op deze plaat. En niet andersom.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...

Recensie: NOYALTY - The Seas Have No Roads (album) | OOR