album
Pop

Tangarine

There And Back

EXCELSIOR/V2

Hun komende theatershow (2017) gaat From Tucson With Songs heten. Die titel is door de eeneiige tweeling Arnout en Sander Brinks uit Assen niet zomaar gekozen. Voor hun derde album bij Excelsior trokken de mannen door de VS en dat is te horen . . .

Waar hun eerdere, dicht bij huis gehouden liedjes achter een Drentse keukentafel ontstonden, verwerken de mannen nu indrukken van New York City tot Chicago tot Texas. Niet alles handelt daar specifiek over, want de liedjes over afscheid nemen en hartverscheurende liefdes die toch ophouden te bestaan, hadden overal op de wereld geschreven kunnen worden. Dat There And Back toch naar Tucson, Arizona ruikt, heeft te maken met de keuze van het instrumentarium (Spaanse gitaren, dobro ’s, mandolines en steelgitaren) en de aanwezigheid van John Convertino en Joey Burns (Calexico) als ritmetandem in hun studio aldaar. Soms horen we een strijkorkest even aanzetten en een paar keer gaat het paard van de broers in galop, maar in tegenstelling tot de iets positievere, meer Beatlesque voorganger is dit vooral weer een ingetogen akoestisch album van twee mannen wier stemmen matchen als die van Garfunkel & Garfunkel. En in het stiekem uit de sixties weggelopen hoogtepunt The Book That Can’t Be Read lijkt het wel alsof The Mamas & The Papas voor één keer in zee gingen met The Jayhawks.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in A'dam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in A’dam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: Tangarine - There And Back (album) | OOR