album
rock

Paramore

This Is Why

ATLANTIC/WARNER

Die zagen we even niet aankomen. Nadat Paramore op After Laughter (2017) de poppunksound van weleer definitief achter zich liet, leek het drietal op weg om het zoveelste popgroepje met alternatief randje te worden. Maar er kwam een pandemie tussendoor, we zijn zes jaar verder en Paramore heeft hernieuwde ballen gevonden.

Niet dat This Is Why een terugkeer is naar doorbraak Riot (2007), maar een nummer als The News is met gemak het rauwste dat de band in jaren heeft gemaakt. Daar tegenover staat dan de titeltrack, waarin frontvrouw Hayley Williams haar inner Portishead loslaat. En het werkt als een tierelier. Ergens doet het denken aan Panic! At the Disco dat met Pretty. Odd. (2008) een Beatlesque plaat maakte. Het gitaarwerk is subtiel en soms springerig, de vocalen van Williams vaak mierzoet maar altijd krachtig en de experimenteerdrift staat het liedje nooit in de weg. Running Out Of Time is bijna classic Paramore, Figure 8 neemt de tijd om op te bouwen naar een explosief refrein en in You First komt alles samen: lichte grungevibes met emo-tic vormen een poppy geheel dat heel erg klinkt als, nou ja, als nu. Verrassend sterke comeback.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: Paramore - This Is Why (album) | OOR